DesktopWallpaperFactory_lightning10

Struck By Lightning

Terwijl je dit leest onweert het nu op 2000 plaatsen in de wereld. Met veel geweld schiet een enorme hoeveelheid stroom naar de aarde: Bliksem. Een van de meest fascinerende én dodelijkste verschijningen in de natuur. Elk jaar sterven er zo’n duizend mensen omdat ze getroffen worden door bliksem, een groot deel daarvan op de golfbaan. Toch is het zo dat 2 op de 3 mensen die door bliksem getroffen worden het overleven! Reden genoeg voor Daryn Kahn om op onderzoek uit te gaan. Wat begon als een onschuldige documentaire eindigt in een levensgevaarlijk experiment: Opzettelijk geraakt worden door bliksem.

Daryn bezoekt een grote groep experts op het gebied van bliksem. Daryn stelt zich bloot aan steeds groter wordende opgewekte schokken bij de experts thuis. Toch raden ze stuk voor stuk hem af om het experiment door te zetten. Is Daryn’s nieuwsgierigheid sterker dan zijn verstand? Met wat voorbereiding maakt hij zich klaar voor het échte werk, in het meest actieve bliksem gebied in de Verenigde Staten: Florida. Met wat tips van de Texaanse band Architect, welke bliksem gebruikt in hun shows, bouwt Daryn zijn eigen Faray Kooi, een pak van metaal dat het ijzer om je lichaam heen leidt, om zo de klap op te vangen. Gewapend met enkel een golfstick op een weiland daagt hij de bliksem uit. Zou Daryn de indrukwekkende kracht van moeder natuur overleven?

De korte documaintaire is gemaakt door het in Amsterdam gevestigde online film production bedrijf Wenneker (de sponsor van dit artikel) en mede mogelijk gemaakt door Jägermeister.

by Robert van Hoesel

Be cool and share: