adidas Predator Lethal Zones Launch
562px-Adidas_Logo.svg

Adidas Predator Lethal Zones #UNLEASH

Wekenlang is Adidas er mee bezig geweest: het onthullen van de nieuwe Adidas Predator voetbalschoen. De nieuwe naam, Adidas Predator Lethal Zones, heeft meer dan ooit betrekking op het uiterlijk van de schoen. Letterlijk vertaald betekend Lethal Zones: dodelijke zones. Iets dat een voetballer goed kan gebruiken om zijn doel te bereiken.

Adidas heeft in de schoen 5 verschillende zones verwerkt, alle zones hebben een eigen functie: van dribbel tot pass, overal waar een schoen je kan ondersteunen doet deze schoen het. Bijna net zo mooi als de schoen zelf is de marketing reclame rond de aankondiging van de nieuwe Predator generatie. Adidas heeft ervoor gekozen om tijdens een aantal wedstrijden een aantal spelers die bij Adidas onder contract staan, te laten spelen op witte schoenen met een paar oranje strepen en de tekst #UNLEASH. 

Spelers waaronder Xavi (FC Barcelona), Samir Nasri (Manchester City) en Ricardo Kaka (Real Madrid) waren te zien op deze witte schoenen. Het mooie aan deze schoenen waren dat de oranje strepen lieten zien wat de nieuwe zone op de schoen was. Voor de aftrap liet Adidas op haar Twitter pagina een foto zien en op Youtube de video van de nieuwe zone en de hele voetbal wereld weet dat er weer een nieuwe zone bij is gekomen.Op 1 mei is in Manchester de uiteindelijke schoen onthult door een aantal voetballers waar onder Dzeko (Manchester City), Nani en Tom Cleverly (beide Manchester United). Dit gebeurde op een heuse hindernis baan, tijdens deze hindernis baan kwamen alle ‘zones’ aan bod en werd gedemonstreerd waarom dit DE schoen is voor DE voetballer.

Een geweldige reclame campagne met als eindresultaat een fantastische schoen als je het mij vraagt. Maar over smaak valt natuurlijk te twisten.

Sinds 5 mei zal de schoen te zien zijn op de voetbal velden!

by Jip Maathuis

Be cool and share: