F50_MICOACH_SIDE_ON_RT1
Bestel online
562px-Adidas_Logo.svg

Adidas F50 Adizero

Adidas heeft met de reclame campagne ‘The fastest boot just got a brain’ de slimme technologie naar het voetbalveld gebracht. De vraag naar een snelle en slimme schoen is de afgelopen jaren toegenomen. adidas is het eerste merk dat met een super lichte schoen van maar 165 gram op de markt is gekomen die een chip in zich heeft. De naam van de schoen: Adidas F50 Adizero miCoach Speed_Cell doet zijn naam er eer aan.

Nadat ik op een aantal website’s geruchten heb gelezen over een schoen met een brein was ik erg benieuwd wat dit nu allemaal in moest houden. Toen ik verder zocht naar foto’s van de schoen was ik gelijk helemaal onder de indruk van de schoen. Niet zo zeer van de kleur maar van de chip die er in zit. Een chip in een voetbalschoen vele mensen zullen denken wat een onzin, ‘je gaat er toch niet beter door voetballen?’

De adidas Adidas F50 Adizero miCoach Speed_Cell is een schoen van maar (!) 165 gram. De schoen is speciaal gemaakt voor snelle lichtvoetige spelers, in de voetballerij kun je denken aan spelers als Lionel Messi en David Villa of Karim Benzema. 
Naast dat de schoen zo licht is heeft de schoen een misschien nog wel een bijzonderdere eigenschap, hij heeft namelijk een chip van maar 7 gram die registreert hoe hard je loopt, hoelang je loopt, hoe ver je loopt en registreert het aantal sprints.

Nadat de training of wedstrijd is afgelopen is kun je je prestaties uploaden naar je computer, iPhone, iPad of iPod. Dit gaat via de speciaal bijgeleverde aansluitingen (dit gaat overigens helemaal draadloos).
Van de chip die in de schoen zit merk je helemaal niets terwijl je aan het voetballen bent. Onder de schoen zit een speciaal ‘vakje’ waar de chip via de binnenkant van de zool in gaat. Dit vakje is gewoon onderdeel van de zool van de schoen en hier kan dus geen water bij komen.

Nadat ik een exemplaar van adidas (waarvoor nogmaals dank) had ontvangen ben ik gelijk met de schoen gaan trainen. Een aantal dingen vallen mij tijdens het gebruik op:
- Veel balgevoel door het speciale ‘SPRINT WEB’.
- Een fijnere en lichtere manier van lopen door het ‘SPRINT FRAME’.
- In de duels en sprints ben je erg wendbaar.
- De schoen zit erg om je voet heen, ondanks dat de schoen zo licht is heb je nog wel degelijk het gevoel dat je een stevige schoen aanhebt.
- Over smaak valt te twisten, ik vind de kleur van de schoenen niet heel erg mooi. De kleuren rood en geel zijn erg opvallend. Overigens valt de schoen bij mijn team genoten erg goed in de smaak!

De schoen heeft een speciaal SPRINT FRAME dit is een zeer lichte zool en geeft veel stabiliteit. Hierdoor is de schoen nog erg licht maar heb je het gevoel (en dat is ook zo) dat de schoen erg stabiel is.

Verder krijg je bij de schoen 2 paar inleg zooltjes, een zooltje is zeer licht van gewicht.
Het andere zooltje is zwaarder en zorg voor meer comfort. Je kunt zelf kiezen en ook switchen van zooltje als je dat wilt.

Nadat je klaar bent met trainen krijg je een erg duidelijk beeld van je prestaties. Je krijgt keurige grafieken met gegevens van jou voetbalmoment. Je krijgt een aanduiding van je tijd, snelheid en afstand. Dit kun je allemaal samen voegen met andere grafieken.
Je krijgt een mooi beeld van wat je allemaal al zolang wilt weten, het is echt geweldig!
Je kunt op de app niet alleen je prestaties zien, maar je kunt ook voetbal spelletjes spelen. Wanneer je een overzicht van je prestaties hebt gezien kun je deze op de social-media websites zetten en deze vergelijken met andere sporters die deze schoenen dragen waaronder Lionel Messi.

Ik kan iedere voetballer deze schoen aanraden, het is niet alleen geweldig om je prestaties te zien maar ook de schoen is van geweldige kwaliteit. Een aanrader voor elke coole voetballer.
De advies prijs van 265 euro (bij vele webshop’s is het goedkoper) is aan de hoge kant, dit levert je op den duur erg veel op. Je gaat anders kijken naar jou trainingen, je gaat ook kijken hoe je met loop trainingen je snelheid kunt verbeteren dit is erg tof! In de volgende versie’s van de Adidas F50 Adizero zal er ook plaats zijn voor de chip. Volgens de geruchten zal ook in de Predator en de adiPure modellen de plaats voor de chip komen. Kijk nu op www.adidas.nl en bestel de schoenen als je cool bent!

by Jip Maathuis

Be cool and share: