tony
Play in Spotify
tony-duet

Tony Bennett — Duets II

Oke, we all know de muziek van o.a. John Mayer, Lady Gaga en Amy Winehouse. Vaak te horen op de radio en tv en dus ook vaak volledig uitgekauwd- en gekost. Je kunt je tv niet meer aanzetten of je hoort P-P-P-P-P-Pokerface, ene Valerie en de Heartbreak Warfare van John Mayer. Daar dacht de 85- jarige en tevens populaire jazz-zanger Tony Bennett vast ook zo over! En die man heeft er voor gezorgd dat ik de bovenstaande artiesten in een heel ander daglicht zie! De beste man heeft samen met 14 andere zangers en zangeressen een fantastisch mooie cd opgenomen.

Tony Bennett – Duets II is een vervolg cd op Duets: An American Classic die 5 jaar geleden een grote hit was. Ik ben fan. Waarom? Het is niet zo ‘modern’. Geen beats en vervormde stemmen, maar piano liedjes, romantische liedjes, liedjes voor bij een mooi chique diner. Klassieke muziek kan zeker cool zijn. En het is toch helemaal te gek dat deze man op leeftijd duetjes aangaat met sterren van nu? Dat maakt onze Tony een leuke en coole man.

Ik zou zeker even deze cd gaan checken. Je hoort dan namelijk onder andere dat Lady Gaga meer is dan een meisje in gekke kleren met soms wat rare liedjes. Op deze cd staan verschillende mensen, waaronder Mariah Carey, Andrea Bocelli, Michael Bublé, Aretha Franklin en Alejandro Sanz. Die laatste heeft echt het mooiste liedje gezongen met Mr. Bennett. Een Spaans/Engels duet. Draag me weg…

En nu ga ik snel Duets: An American Classis luisteren.

Tony Bennett & Lady Gaga: (vevo)

by Manon Haisch

Be cool and share: