rihannbg
Play in Spotify
Rihanna-Talk-That-Talk-Deluxe-Cover-HQ

Rihanna — Talk That Talk

Loud, het 5e album van de Barbadaanse superster Rihanna was een groot succes. De eerste 3 singles van het album waren stuk voor stuk nummer 1 hits in de Billboard Hot 100, waardoor ze in totaal op 10 nummer 1 hits kwam. Eerst zou er een re-release van Loud komen maar Rihanna besloot er gewoon weer een heel nieuw album van te maken. Zaterdag is haar 6e album uitgekomen, Talk That Talk. Een topalbum vind ik zelf!

We Found Love met de Schotste DJ/producer Calvin Harris was de eerste single van het album. Ik vind het ook een van de beste tracks van Talk That Talk, en het was ook niet voor niets de zoveelste nummer 1 hit van Rihanna. Ook de track Where Have You Been is o.a. door Calvin Harris geproduced en is een geweldig nummer, op een gegeven moment is de dancebeat zo heftig dat je niet zou zeggen dat het een track van een popalbum is!

Maar Rihanna wisselt de dancetracks weer af met de mooie ballads We All Want Love, Farewell, en Drunk On Love. In de laatste is een bekende sample van de band The xx gebruikt die veel indiefans wel zullen kennen. Cockiness (I Love It), Birthday Cake en Watch n’ Learn zijn juist gewaagde urban tracks. Dan zijn er nog twee andere urban tracks, de stoere downtempo nummers Roc Me Out en Talk That Talk met rapper Jay-Z. Hij is net verkozen tot man van het jaar, vanwege zijn baby met Beyoncé en zijn succesvolle label. Eerder bleek hij ook al rijkste rapper op het moment te zijn! Anyway, dan is er nog de albumopener: het lekker relaxte You Da One, wat ook de 2e single is.

Op de deluxe edition staan nog 3 nummers (de dubstep/pop track Red Lipstick, Do Ya Thang en de ballad Fool in Love). Ook krijg je er nog dvd’s en posters bij, en zelfs een sampletje van Rihanna’s eigen parfum…

Het is in ieder geval een heel gevarieerd album met wat mij betreft heel veel goede nummers. Ik hoop dat Talk That Talk het net zo goed gaat doen als zijn voorganger(s)!

We Found Love

by Erik Arbores

Be cool and share: