SpotifyWall1680-1
Download de Spotify Preview (gratis)
Screen shot 2011-11-30 at 11.21.45 PM

Spotify Apps

Vanavond zat ik aan mijn computer gekluisterd, wachtend op het nieuws dat Spotify zou brengen tijdens hun persconferentie. Het is geen groot geheim dat wij bij Coolfools.nl grote fans zijn van deze muziekdienst. Het nieuws kwam. Helaas, geen iPad App. Maar wel Apps! Spotify Apps die muziek luisteren nog vetter, socialer en beter maakt.

In de nieuwe Spotify Update (binnenkort bij u op de pc!) zit een nieuw tabje Apps. Daar vind je een tal aan beta-apps met verscheidende functies. Ook is nu Facebook nog beter geïntrigeerd, in de zijbalk zie je voorbijkomen wie welke muziek luisteren en naar welke muziek jouw vrienden het meest luisteren. Want muziek luisteren is het leukst wanneer je het samen doet.

Om die rede is mijn grote favoriet Soundrop. Met soundrop host een van je vrienden een playlist, of beter gezegd, playqueue. Iedereen die meeluistert kan nummers toevoegen en voor nummers stemmen. Het nummer met de meeste stemmen wordt als eerstvolgende gespeeld. Ideaal voor wanneer je zelf even geen inspiratie hebt en jouw speakers in de handen legt van je vrienden.

Een andere App die in het oog sprint is Moodagent. Een mooie, visuele mixer om muziek te selecteren aan de hand van jouw mood of aan de hand van een nummer. Dat laatste kan je vergelijken met iTunes’ Genius, alleen dan sneller en beter.

Naast Soundrop en Moodagent zijn er nog 9 andere apps. De meeste zijn gebaseerd op de actualiteit en reviews van nieuwe albums. Verwacht nog veel moois in de toekomst, want Spotify heeft een zeer bruikbare API voor ontwikkelaars opgesteld.

Commercial

by Robert van Hoesel

Be cool and share: