Sef-home
Play in Spotify

Sef — De Leven

Gisteren kwam hij uit, het eerste solo-album van Sef (Yousef Gnaoui). Een album waar ik de afgelopen tijd zoveel zin in had! Sef is een baas. Nummers als ‘De leven’, ‘Diamanten’ en ‘Bagagedrager’ die op het album van Gers Pardoel verscheen waren stuk voor stuk geniale tracks waar ik heel veel plezier aan heb gehad!

En dan kwam gister dat langverwachte album van de grote man, maar wat een schijt album! Ik kreeg hem in m’n mailbox en ik wist niet hoe snel ik hem moest openen. Als eerste naar een van de (nog) onbekende nummers, nummer 3 van de CD ‘Renaissance Man’ met Willie Wartaal & Adje, terwijl ik hem luister probeer ik iets te vinden wat er echt vet aan is, maar het lukt niet. Het volgende nummer heeft hetzelfde, zo gaat het even door. Het is niet slecht, maar ik kan er niet echt een kneiter tussen vinden. Het Album van Gers Pardoel is nog steeds een van mijn meest favoriete albums en ik hoopte dat ik er nu nog een bij had. Het hele album nog een keer luisterende kom ik toch wel een paar geinige tegen zoals ‘De wereld in’ en ‘Op een bankje’, maar twee van de viertien nummers is mij te weinig.

Als ik m’n computer afsluit baal ik, het album dat mijn album van de maand moest worden is het niet. Het zal geen album zijn die ik de aankomende tijd overal en altijd in mijn oren zal pompen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Sef nog steeds een topper, maar dit album laat ik even aan mij voorbij gaan.

by Rens Goseling

Be cool and share: