Nicki-Minaj-MAC-cosmetics
Speel in Spotify

Nicki Minaj —Pink Friday: Roman Reloaded

Een van de nieuwe sterren in de VS van 2011, Nicki Minaj, heeft maandag haar nieuwe album uitgebracht, Pink Friday: Roman Reloaded. Het album heeft 22 tracks, dat is ongeveer 2 keer zoveel als een normaal album! Ze wisselt dan ook hiphop, RnB, house en pop met elkaar af. De titel van het album slaat op haar alterego Roman Zolanski, en daarom opent ze met het nummer Roman Holiday. Roman Holiday bestaat vooral uit Nicki rappend op haar eigen gekke en grappige manier. Dit is waar ze mee doorgebroken is en wat ze misschien ook het beste kan, daarom blijven de volgende nummers in dezelfde stijl (Come on a Cone, I Am your Leader (ft. Cam’ron & Rick Ross), Beez in the trap (ft. 2 Chainz), HOV Lane en Roman Reloaded met de bekende rapper Lil’ Wayne).

Nicki blijft rappen in de opvolgende tracks, Champion met Nas, Drake & Young Jeezy), Right by my Side met RnB-ster Chris Brown, en Sex in the Lounge met Lil’ Wayne & Bobby V, maar ze zijn wat softer en zijn meer in de RnB stijl.Met Starships verandert de stijl van het album helemaal. Het nummer begint met een vrolijke gitaar en de lyrics ‘Let’s go to the beach, let’s go get away’. Daarna komt al snel een dansbare housebeat en het lekkere refrein. Het is de eerste single van het album en zet ook de toon voor de opvolgende tracks. Daarna komen namelijk de house/pop-tracks Pound The Alarm, Whip It, Automatic en Beautiful Sinner.

Hierna staan er nog wat aparte ballads op het album als Marilyn Monroe waarin ze over de nadelen van het beroemd zijn zingt. De standard edition van Roman Reloaded sluit af met Stupid Hoe, wat eigenlijk tussen de andere nummers aan het begin van het album had gepast met zijn gekke beats en raps. Op de Deluxe Edition staan nog Turn Me On van David Guetta en Nicki, en de pop nummers Va Va Voom & Masquerade. Als track 23 staat Press Conference met Charlemagne en Safaree “SB” Samuels, dit is geen nummer op het album maar een soort bonus interview met Nicki van 20 minuten.

Ik vind dit album weer heel goed omdat Nicki Minaj heeft bewezen in veel verschillende genres goede nummers te kunnen maken. Pink Friday: Roman Reloaded lijkt een succes te gaan worden, in ieder geval hoop ik van wel!

Stupid Hoe

by Erik Arbores

Be cool and share: