article-1086970-026C719E000005DC-727_634x905
Play in Spotify
Kooks - Junk Of The Heart

The Kooks — Junk Of The Heart

The Kooks, wie kent ze niet?! Nou een hele hoop mensen denk ik. The Kooks is een band die 4 leden telt. Luke, Hugh, Paul en Peter komen uit Brighton, Engeland en is een echte indierockband.

In Engeland waren ze al een ware hitsensatie, maar het kwartet wist ook in Nederland voet aan grond te krijgen. Ze waren een tijd lang 3FM Megahit in 2008 met het nummer Always Where I Need To Be en ze behaalden de top 40 met She Moves In Her Own Way. Met hun eerste 2 albums, Inside In/Inside Out en Konk, behaalden ze beide platina en ze hebben twee weken geleden hun nieuwe album gelanceerd genaamd; Junk of the Heart.

Oke, en nu even over dat album. Het is totaal wat anders dan de 2 vorige cd’s. Waren de andere hard en ruw, maar ook zeer zeker catchy qua muziek, heeft dit album leuke, rustige, maar blije en nog steeds catchy liedjes. Ja, een beetje wennen, maar nu kan ik niet meer stoppen met luisteren. Deze cd is perfect voor in deze ‘nazomer’. Het is gewoon lekker laidback, leuk voor een gezellige get together ofzo. Ik vind het bijvoorbeeld fijn voor onder het typen. Lekker rustig en relaxed. Als je klaar bent met de cd, zit je automatisch 3 uur later een liedje na te neuriën. Trust me, true story. Naast happy liedjes staan er ook een paar ballads op die me dan weer wel laat denken aan de eerste twee albums. Mijn favoriet vraag je?! Mr. Nice Guy. Dit liedje is anders. Het voelt een beetje aan zoals Twist & Shout van The Beatles. Ken je dat liedje? Mijn favoriete feelgood song van The Beatles! “Ahhhhh, Ahhhhh, Aaaaaaahhhh….”

The Kooks; apart maar wel lekker. Voor velen wennen, want het is totaal anders dan de knallers op de eerste en tweede cd, maar het is leuk voor de verandering. Me likey. Houd je van deze muziek? Koop dan zeker de cd. Saillant detail: normaal staat deze groep alleen op festivals, maar 7 November staan ze in de Heineken Music Hall en er zijn nog kaartjes. Count me in!

Junk Of The Heart (happy) op YouTube [VEVO]:

by Manon Haisch

Be cool and share: