SH2-Duo
IMDb (7.8)

Sherlock Holmes — A Game of Shadows

Na de laatste woorden van Sherlock Holmes in de film uit 2009: “Case re-opened” maakte mijn hart een klein sprongetje; Er komt een tweede film aan!

Die tweede film is ‘A Game of Shadows’ en is twee week terug in premiere gegaan. Het verhaal is een vervolg van de eerste, maar kan ook los gekeken worden. Professor Moriarty probeert een wereldoorlog op touw te zetten om zo te verdienen aan zijn wapenhandel. Aan Holmes en de net getrouwde Dr. Watson de taak om dat te bewijzen én te voorkomen.

Robert Downey Jr. en Jude Law, die deze rollen weer geniaal vertolken hebben er samen met de rest van de crew een prachtige film van gemaakt. Spanning en actie wisselt elkaar regelmatig af wat er voor zorgt dat de hele film je op het puntje van de stoel zit te kijken. Met een aantal geweldige superslowmotion shots en filmmuziek van Hans Zimmer is het al helemaal een groot plezier om naar te kijken. De film straalt uit dat Guy Ritchie er écht werk van heeft gemaakt, de kwaliteit ligt erg hoog.

Een van de fijnste punten uit de film blijkt halverwege; Holmes ís kwetsbaar en er zijn meer mensen die denken als hem. Dit maakt het verhaal een stuk geloofwaardiger. Zet de capaciteiten en het geniale brein van Holmes in de rol als villian, professor Moriarty, en je hebt wat deze film zo tof maakt; Een battle of intellect. Wat ook de titel verklaart; de ander net een stap voor zijn.

Wie de juiste stappen zet is de grote vraag. Tijdens en zelfs na de film houd het je bezig. Wie de eerste Sherlock Holmes heeft gezien weet dat goed opletten genoodzaakt is. Dan kan je bepaalde acties zien aankomen, bepaalde objecten onthouden en aan de hand van plotholes de uitkomst bepalen. Toch weet Holmes je constant te verassen, tot het laatste frame. Een film met goede Britse humor, actie, vraagstukken en verbazing. Een echte aanrader!

Trailer:

by Robert van Hoesel

Be cool and share: