kytemanbg2

Kyteman. Now What?

In 2009 werd hij in één klap beroemd met het Kyteman’s Hiphop Orkest, Colin Benders beter bekend als Kyteman. Hij kreeg alleen maar goede recensie’s voor zijn Album ‘The Hermit Sessions’, toch gooit hij in datzelfde jaar de handdoek in de ring en stopt met het Hiphop Orkest waar hij zoveel succes mee had. Fans waren nog lang niet klaar met Colin, maar Colin stopt er toch mee. Ik snapte er niks van, waarom zou je stoppen als het zo goed gaat.

Dan is het 2011 en hadden we nog steeds niks van hem gehoord, maar er is nieuws, goed nieuws! Menna Laura Meijer heeft een documentaire gemaakt over de Colin Benders, ‘Kyteman. Now What?’. Een documentaire waar je nog eens ziet wat een bijzondere gast en muzikant Kyteman is.

Ik had afgelopen zaterdag de eer om bij de wereldpremière in het prachtige Tuschinski te zijn. Voor de zaal open ging stond ik achter the men himself, gekleed in een zwart H&M vest fluisterde hij tegen zijn moeder en vriend die bij ‘m stonden ‘ik ben zo bang!’.

Ik kende hem niet goed, heb hem een aantal keer zien optreden, maar na deze film ken je hem!

Een hele bijzondere jongen, soms heeft hij bijna autistische trekjes, maar wat je vooral ziet is dat muziek echt alles voor hem is. Hij leeft voor de muziek en in de docu krijg je dan ook regelmatig een geniaal stukje muziek voorgeschoteld. In de documentaire zie je zijn bijzondere leven, soms eenzaam en altijd zijn dromen waar proberen te maken. Ik heb anderhalf uur gefascineerd naar het witte doek in Tuschinski zitten kijken, ik vond het gaaf, heel erg gaaf!

Na de premiere heb ik ‘m als enige mogen interviewen, want hij is eigenlijk heel verlegen en wil geen media te woord staan. Toch heb ik even met hem kunnen praten en ik heb goed nieuws! Volgend jaar kunnen we een nieuw album verwachten! Vanaf 1 december draait de documentaire in alle filmtheaters, gaat dat zien!

Trailer

by Rens Goseling

Be cool and share: