F-Intouchables-1

Intouchables

Wauw, wauw, wauw! Dit is echt een film die je moet zien! Gisteravond zat ik op de wel bekende rode stoel in de bioscoop om de film ‘intouchables’ te zien. Het was geniaal. Ik zou deze film nog wel 10x willen zien! Logisch dus dat deze film al 20 miljoen bezoekers trok in Frankrijk.

Een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in hartje Parijs. De plek waar multimiljonair Phillipe woont, een prachtig huis, alleen zit Phillipe aan zijn rolstoel gekluisterd. Een somber leven. Zijn lichaam is verlamd, alleen zijn hoofd doet het nog.
Driss heeft niet zo’n prachtig huis, sterker nog, hij heeft het moeilijk. Hij moet rondkomen van een uitkering, maar om die bijstand te krijgen moet hij solliciteren.

Daarom gaat Driss langs bij Phillipe, want Phillipe zoekt een hulp/maatje. De jonge Senegalees denkt door daar te gaan solliciteren makkelijk aan een krabbeltje te komen om zijn uitkering te krijgen. Alleen loopt dat net even anders, het bevalt Phillipe wel dat Driss hem behandeld als een normaal persoon en daagt ‘m uit een maand voor hem te zorgen. Dat gebeurd en zorgt voor super grappige momenten.

De beste film die ik tot nu toe heb gezien! Het ene moment heb je de slappe lach het andere moment heb je de tranen in je ogen. Het is een film waarbij alles klopt! Het perfecte spel van de Franse acteur Francois Cluzet die soms alleen met zijn ogen al een lach op je gezicht krijgt, de humor van de Driss ook wel bekend als Omar Sy, het prachtige beeld en de muziek gemaakt door wat mij betreft een van de beste pianisten Lucovico Einaudi. Dat, samen met het waargebeurde verhaal maakt deze film tot een groot succes! Intouchables, gaat dat zien mensen! Wat een aanrader zo op de laatste dag van maart.

Trailer

by Rens Goseling

Be cool and share: