drivebg
Bekijk op Biosagenda.nl

Drive (2011)

There is a new star in town and his name is Ryan Gosling! Wat kan die man acteren zeg en over zijn looks hoef ik denk ik helemaal niks over te zeggen want dat spreekt voor zich! Dat Ryan cool is, zijn denk ik een heleboel mensen met mij eens, maar zijn nieuwe film…. COOL met hoofdletters!

Drive gaat over een stuntman die bij verdiend om te fungeren als de ‘getaway car’. Of te wel, hij rijdt de overvallers weg die net een overval hebben gepleegd. Meneer Gosling raakt verliefd op zijn buurvrouw wiens man vrijkomt uit de gevangenis. Die buurman draagt een grote schuld met zich mee en Ryan Gosling helpt die man om zo zijn buurvrouw en haar zoon veilig te houden. Nu denk je waarschijnlijk dat dit een sappige lovestory is, maar dat is het niet. Het is ook geen Fast 5 filmpje. Nee, deze film is speciaal. De stuntman is over het algemeen heel stil, de actie scènes zijn overweldigend gewelddadig, maar toch is Gosling een held. Deze film lijkt qua geweld best wel op de gebruikelijke Tarantino films en daar houd ik van! Drive is zeer goed ontvangen door recensenten. Het heeft nu al 3 awards gewonnen voor onder andere Top Films en Best Director. Ze vinden ‘m vooral goed omdat het geen cliché filmpje is zoals de rest die over auto’s gaat. Op het Cannes filmfestival kreeg Drive een staande ovatie van 15 minuten toen het was afgelopen. Wauw! IMDB geeft deze film een 8.2 en zelfs Rotten Tomatoes is er lyrisch over, dat merk je wel aan de volgende woorden;

“A hyper-stylized blend of striking imagery and violence, Drive represents a fully realized vision of arthouse action.”

En dan hebben we het nog geeneens gehad over de soundtrack , want man man man, die is zo goed. De regisseur heeft Cliff Martinez de vrije hand gegeven en het is geresulteerd in, ik zal het quoten, “A kind of retro, 80ish, synthesizer europop”. Zonder deze soundtrack is de film minder mooi. Daar ben ik van overtuigd.

Drive draait niet in alle bioscopen in Nederland! De OST is te koop bij iTunes.

Trailer:

by Manon Haisch

Be cool and share: