Borgen Pressem¯de

Borgen

Nooit eerder keek ik een serie zo snel achter elkaar af als Borgen, een Deense serie over de premier en alles wat zij mee maakt. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook op professioneel gezien.

Het hele verhaal draait om twee personen: Birgitte Nyborg, de Deense premier en Katrine Fonsmark, journaliste. De verbindende factor tussen beide is Kasper Juul, aan de ene kant spindoctor van de premier, aan de andere kant een vriend van Fonsmark. Het verhaal begint als Nyborg door een fantastische speech de verkiezingsoverwinning binnenhaalt en premier wordt. Hierna kan het vuile politieke spel losbarsten, op een manier de Nyborg nooit verwacht had.

Wat is het gene dat deze serie beter maakt dan al die andere politieke series? In Borgen wordt er geen keuze gemaakt om alleen over het priveleven of juist alleen over de politiek te praten. Het wordt duidelijk dat beiden erg met elkaar verbonden zijn. Wat de serie ook beter maakt dan de rest is dat alles van twee kanten wordt bekeken, hoe een journalist het ziet en hoe een politicus het ziet. Dit alles samen maakt Borgen een van de beste series die ik in jaren heb gekeken

Seizoen 1 van Borgen kun je kopen op bol.com, seizoen 2 komt op 8 mei uit en is te reserveren

Trailer

by Jippe Wieringa

Be cool and share: