Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
myparentsjoinedfacebook.com

Oh Crap. My Parents Joined Facebook

Ik kwam het tegen op internet en begon het zelf ook al door te krijgen, meer ouderen op facebook! Wat eerst begon als studentensite is nu uitgeroeit tot een wereldwijd succes. Maar niet alleen voor studenten want uit onderzoek blijkt dat het aantal studenten op facebook met 20 procent is verlaagd, en het aantal 55-plussers is gestegen met 514 procent! Wat mij betreft goed nieuws aangezien facebook juist heel leuk is voor 55-plussers en zelfs bejaarden. Mijn oma bijvoorbeeld is beter op de hoogte met wat ik meemaak en doe dan dat mijn moeder dat is. Want mijn oma van 78 zit gewoon op facebook en is bovendien ook te volgen op twitter. Voor mij ook een stuk gemakkelijker aangezien ik mijn oma niet ouderwets hoef op te bellen op haar huistelefoon (Nee, ook zij heeft een iphone!) om vervolgens te gaan vertellen dat ik bijvoorbeeld in een tv progama zit, en daarna ook nog uit te leggen hoe de tv ook al weer werkt… Nee zo gaat dat niet bij ons, ik post het gewoon op facebook en twitter en ze weet hoe het met me gaat. Super handig dus. Mijn moeder word al bang als ik het woord facebook gebruik omdat ze blijft denken dat ze het niet kan, het tegendeel bewijst, zelfs oma kan het!

Ouderen komen tegenwoordig op facebook om onderandere weer in contact te komen met mensen uit het verleden. Ook medische hulp kan hun steun bieden op social media.

Zo vind de een het leuk en de ander verschrikkelijk, wat ook geheel begrijpelijk is als je moeder op je prikbord een bericht schrijft als ‘Ik hou ontzettend veel van je schat’. Als je van dat soort 55-plussers tussen je vrienden hebt of er gewoon niet van houd moet je vooral een kijkje nemen op deze site: www.myparentsjoinedfacebook.com . Een site met alle fails van ouders op facebook.

by Nils Verkooijen

Be cool and share: