os-x_mountain-lion-wallpaper_2880x1800
OS X Mountain Lion (Apple.com)
apple

OS X Mountain Lion

Ik houd van Apple. Ik heb zelfs een extra speciale liefdesrelatie met mijn iPhone. U leest het goed. Ik geniet echt van alle producten van Apple. Ze zijn mooi, simpel, makkelijk te gebruiken en het heeft een zeer hoog gadget en heb-gehalte. Ik wil alles hebben! Nog een reden waarom ik warm loop voor Apple, is omdat ze blijven vernieuwen. Ze maken steeds alles beter. Ze komen met allerlei snufjes en updates om mijn leven te vergemakkelijken, zoals iCloud, en vanaf deze zomer komen ze met de allermooiste update – vind ik – ooit: OS X Mountain Lion.

Het uitgangspunt van deze nieuwe OS X is dat alles synchroon loopt met de iPhone en iPad. Dit houdt ook in dat bepaalde apps en features nu ook beschikbaar zijn voor de Mac.  Ik zal er hieronder een paar behandelen:

Messages

Messages wordt het nieuwe chatprogramma voor de Mac. Het combineert iChat, Facetime en iMessage. Zei u iMessage? JA! Ik ben een fervent gebruiker van iMessage en het zou erg fijn zijn om het gesprek wat je hebt door te kunnen zetten achter je oude vertrouwde laptopje (of supersize iMac, wat jij wil). Een echte MSN client voor de Mac is moeilijk te vinden, dus het is ook moeilijk om even snel een foto of video door te sturen zonder Mail of Twitter te gebruiken. Met Messages is die misere voorbij. En het fijne is; alles wat er gezegd en gestuurd is over en weer, kun je ook weer terug vinden op je iPhone of iPad!

Reminders

Reminders, of wel Herinneringen is een appje wat ik vaak gebruik op m’n iPhone. Ik maak graag lijstjes voor wat ik nog allemaal moet doen en welke kleren ik nog heb (je bent een shop-a-holic of je bent het niet) en zou het dus heel fijn vinden als ik dit lijstje kon terug vinden als ik eenmaal m’n laptop op schoot heb.

Notes

Dat dit nog niet op de Mac überhaupt stond, is mij een raadsel. Ik gebruik Notities niet heel vaak op m’n iPhone, maar wel gebruik ik iets soortgelijks op m’n laptop. Ik vind het zonde om een heel document aan te maken voor een simpel receptje of een concept voor een nieuwe blogpost. Nieuw in deze versie is dat je foto’s o.i.d. kunt bijvoegen en dat je ze met één knop makkelijk kunt versturen via Mail of, daar is het weer; Messages. Je kunt het zelfs als een soort virtuele post-it op je desktop plakken.

Notification Center

Je snapt vast wel wat ik bedoel, dat zwarte schermpje wat je naar beneden trekt op de iPhone/iPad. Maar vanaf deze zomer is deze ook op de Mac te vinden. Ik weet niet echt of ik dit ga gebruiken, aangezien ik nu ook in één oogopslag kan zien of ik ergens notificaties heb.

But wait, there’s more!

En dan nog kleine aanpassingen en updates. Een Share Sheets knopje die er voor zorgt dat je elke foto, film, website kan delen via Mail, Twitter, Message e.d. Dan is ook nog Twitter geïntegreerd in je hele Mac. Precies het zelfde idee als op de iPhone en iPad, je kan overal en alles tweeten waar je maar wilt. Ik ben ook heel erg blij met AirPlay Mirroring. Alles wat je ziet op je Mac kun je nu streamen naar de AppleTV. Denk aan iPhoto, iMovie, Keynote etc. Ook Game Center kun je terug vinden deze zomer op de Mac. En als laatste komt er een nieuwe update (?!) voor Gatekeeper, iets wat de Mac nog veiliger maakt!

Ik kijk er zeker naar uit, naar de nieuwe OS X Mountain Lion. Helaas nu nog wachten tot de zomer. Wel kun je alvast Messages uitproberen, je kunt ‘m hier downloaden.

by Manon Haisch

Be cool and share: