DoxieGo-Photo-1
GetDoxie.com
doxie-logo-gradient

Doxie: Cool Scannen

pa·pier het; o -en – Een stof die beschreven of bedrukt kan worden. Met letters. En woorden. Dat soort dingen.

Hoewel ‘de nieuwe generatie’ papier massaal in de steek laat voor laptops en iPads, zit je altijd met dat éne stapeltje naast je bureau. Dat stapeltje gevuld met documenten die je eigenlijk niet weg kunt gooien, maar geen idee hebt waar je het moet bewaren. Uiteindelijk belandt dit stapeltje bovenop een ander stapeltje, die opeenvolgend weer op een ander stapeltje beland en deze met elkaar in een kast worden opgeborgen.

Hier bestaat natuurlijk al lang een oplossing voor: de scanner. Papier is onhandig, scan het en je kan het originele blaadje weggooien. Maar scanners zijn duur, groot en lelijk – als je er in überhaupt al eentje hebt. Want je kan over het algemeen prima zonder.

Het Amerikaanse bedrijf Apparent dacht dit beter te kunnen. Geen grote, onhandige scanners, maar een mini-scanner, die nog goed smoelt ook. Met dit idee was de Doxie geboren: met 29 bij 5 centimeter is het een scanner die je overal mee naartoe kunt nemen. Hij is zelfs zonder laptop te gebruiken: druk op het enige knopje en scannen die handel! Combineer het met Evernote en je bent voorgoed verlost van dat ellendige materiaal genaamd papier.

De Doxie is er al vanaf 119 dollar, en hier te bestellen.

by Jeroen Riemens

Be cool and share: