border
Bestel een chocoladeletter

Chocoladeletters voor Warchild

Het is weer de tijd van het jaar dat je in de winkels (in sommige zelfs veel te vroeg) chocoladeletters kan kopen. Soms hele woorden, unieke smaken of mooi versierde. De chocoladeletter die bij mij in het oog springt is de chocoladeletter van ‘Jips Goede Doelen’. Jip, 14 jaar, verkoopt al een aantal jaar rond sinterklaas prachtige (en lekkere) chocoladeletters voor het goede doel.

Het begon allemaal toen Jip een aantal jaar geleden terugkwam van buiten voetballen, toen zijn Afghaanse tuinman vertelde dat de kinderen in Afghanistan nooit buiten kunnen spelen. Jip raakte geïnspireerd en besloot, ondanks zelf allergisch te zijn voor melk, chocolade letters te gaan verkopen en de opbrengst te doneren aan stichting Warchild. Het eerste jaar wilde hij graag 500 stuks verkopen. Die 500 werden er 10.000 (tienduizend!) en ook dit jaar wil hij het fijntjes overdoen en meer dan 50.000 letters verkopen! Met Jan Verthongen, Sinterklaas en andere grote namen als ambassadeurs én de scholenactie moet dat zeker lukken, maar hé, jij kan ook je steentje bijdragen door 1 (of meer) letters te bestellen.

Van elke duurzame chocoladeletter gaat er 1 euro naar Warchild. Het geld wordt direct bestemd voor sportprojecten in Uganda en andere oorlogslanden. De letters kosten slechts €2,95 en zijn bovendien overheerlijk! Dus, waar wacht je nog op?

Promo scholenactie:

by Robert van Hoesel

Be cool and share: