uitshirt

Nike: Uittenue Nederlands elftal

Gister was een grote dag voor Nike en het Nederlands elftal, vorige week kreeg ik een uitnodiging van m’n vrienden van Nike. Het nieuwe uittenue van het nederlands elftal zou worden gelanceerd. Groots, zoals Nike dat kan! Op de uitnodiging stond ook het voorstellen van de ‘Nieuwe meesters’, maar wat dat was wist niemand! Reden genoeg voor mij om er heen te gaan. Rond 17:30 kwam ik aan bij de Bijenkorf in Amsterdam, buiten stond al een podium. Voorbij komend publiek heeft geen idee wat er staat te gebeuren. De etalages zijn niet te zien door zwarte doeken die ervoor zijn gehangen. Eenmaal aangekomen bij het aparte zaaltje waar het nieuwe tenue onthult zal worden spot ik gelijk al allerlei bekende bloggers. Dan is het toch eindelijk tijd voor het onthullen van het nieuwe uittenue, eerst een aantal leuke weetjes waarom hij zo mooi is, zo is hij bijv. een stuk strakker waardoor het moeilijker word om aan het shirt te trekken. Altijd handig met vervelende tegenstanders en het milieuvriendelijk geproduceerde shirt is gemaakt van 96% gerecycled polyester en katoen.

Na al het leuke gepraat kunnen we hem dan eindelijk gaan bewonderen, een model komt binnen in het shirt waar René van der Gijp zo bang voor was. Een zwart, strak shirt, met een oranje strook van de schouder tot de borst. Ik moet zeggen niet heel spectaculair, maar stijlvol vind ik het wel. Vooral de pasvorm maakt hem gaaf! René van der Gijp zal er niet zo blij mee zijn, maar kritiek zal er altijd blijven! Dan is het tijd voor de ‘nieuwe meesters’, 7 Nederlanders die allemaal meester zijn in hun eigen vakgebied. Doutzen Kroes (film), Afrojack (muziek), Wesley Sneijder (voetbal), Reverse (muziek), Nalden (digitaal), Natalie La Rose (zang & dans), Gregory van der Wiel (voetbal). Ze komen oplopen, Doutzen zou komen, alleen moest op het laatst toch het vliegtuig nemen naar Parijsvoor een belangrijke shoot. Een lijst met hele mooie namen, glimlachend van oor tot oor staan ze op een rij, vragen worden gesteld en Sneijder en Afrojack geinen wat met elkaar.

Ondertussen staan beneden honderden mensen te wachten die inmiddels door hebben dat daar straks het nieuwe tenue zal worden geshowd. Ik ga naar beneden om ook eens te zien hoe het grote publiek straks erachter komt hoe het shirt eruit ziet, Yes-R klimt als eerste het podium op, tja Yes-R, maarja het moment waarop de rapper roept ‘Amsterdam, maak je klaar voor onze aanvoerder Wesley Sneijder!!!’ maakt dat een soort oer geluid los in de menigde, Wesley telt af en dan is het shirt bekend, in de etalages van de beijenkorf in Amsterdam komen de shirts en de foto’s van de ‘Nieuwe meesters’ gemaakt door Anton Corbijn tevoorschijn, mensen kijken amper, want belangrijker, inmiddels is Afrojack het podium opgekomen en pompt zijn beats keihard door de straten van 020. Ik kreeg er spontaan een koninginnedaggevoel bij. Geniaal gedaan weer van Nike, wil je de foto’s en het shirt eens goed bekijken? Tot zondag 26 februari, aanstaande zondag dus zijn ze te zien in de etalage van de Bijenkorf. Anders kan je hem woensdag voor het eerst zien in de oefenwedstrijd tegen Engeland!

by Rens Goseling

Be cool and share: