rm-starbucks-amsterdam-bank-006

Starbucks Conceptstore

Afgelopen vrijdag is in Amsterdam de grootste Starbucks van Europa geopend. Is dit nieuws? Zijn we daar blij mee? Ja, blijkbaar wel want bij de opening afgelopen vrijdag stonden de mensen zelfs in de rij om naar binnen te komen.

‘(…)En dat voor een kopje koffie ‘ is de reactie van veel niet-Starbucks drinkers.’ Wel een begrijpelijke reactie, maar de formule van Starbucks is in Nederland aangeslagen onder een grote groep mensen. Ook jongeren ‘meeten’ graag bij een Starbucks en pakken dan meteen een cappuccino of frapucchino mee.

De grootste Starbucks van Europa is 430m2 en staat op het Rembrandtplein. Het is een zogenaamde conceptstore. Het wordt dé vestiging waar Starbucks nieuwe dingen gaat uitproberen voordat het wereldwijd wordt geïntroduceerd. Een mooie eer voor Nederland en in het bijzonder natuurlijk Amsterdam.

De concurrentiestrijd in Nederland tussen Douwe Egberts en Starbucks wordt steeds heviger. Door de overname van Coffee Company is Douwe Egberts eindelijk een echte concurrent geworden van Starbucks. Goeie zaak, want nu worden beide koffiegiganten alleen maar meer gestimuleerd om beter te worden.

by Kevin van der Veer

Be cool and share: