foto 2-1
Download in App Store
foto 1

TNW Magazine

Apps van tijdschriften op de iPad blijven toch vaak een geval van hit and miss, hoewel apps van tijdschriften als Wired en kranten als The Guardian laten zien dat het ook veel beter kan. Vaak blijft het bij een pdfje dat op een fancy manier in een app wordt geladen, of een mooie iPad layout die in de praktijk nét niet lekker werkt.

TNW Magazine bevat de beste artikelen van The Next Web in combinatie met stukken die speciaal voor het magazine zijn geschreven. Het is een van de apps waar ik het gevoel heb dat het wel lekker leest. Geen circus vol met toeters, bellen en films waar je uiteindelijk in verdwaalt, maar ook geen pdf. Gewoon goede artikelen, mooie foto’s en gemaakt met het idee dat het een iPad magazine is. Zoals op de cover al staat “Ceci n’est pas un magazine papier.”

Het magazine is een experiment en heeft nog last van de nodige bugs, maar het laat wel zien dat er tegenwoordig tools zijn waarmee je zonder een batterij aan programmeurs een magazine kan maken dat meer is dan een veredelde pdf. InDesign en Mag+ en tijd om wat te experimenteren zijn genoeg.

TNW Magazine komt maandelijks uit en kost $9,99 per jaar. Het eerste nummer is gratis.

by Joca van der Horst

Be cool and share: