temple run-728758
Download in App Store
temple_run

Temple Run

Een vriend drukte z’n iPhone in mijn hand en liet mij Temple Run spelen, zonder uitleg. Eerst snapte ik er niets van, maar nadat hij het even uitlegde heb ik het een uur non-stop gespeeld. Ik heb het over Temple Run, dé iOS game van dit moment.

Het idee is simpel, het poppetje rent en jij kunt vijf dingen doen: naar links, rechts, boven óf onder sliden met je vinger en je iPhone, iPod of iPad bewegen. Klinkt moeilijk maar als je het eenmaal hebt gespeeld dan is het erg gemakkelijk!

Het doel van het spel is om zo’n hoog mogelijk score te krijgen. Ik ben tot 180.000 gekomen maar ik hoor van mensen dat ze zelfs miljoenen punten hebben. Door ‘coins’ te verzamelen kun je hulpmiddelen kopen die je helpen om een hogere score makkelijker te bereiken. Het aanschaffen van nieuwe dingen zorgt ervoor dat het spel lang leuk (lees: verslavend) blijft. Inmiddels heeft mijn zusje me zelfs ingehaald met 600.000 punten. Het is simpel dus iedereen kan dit spel spelen.

Temple Run is nu zo’n 36 miljoen keer gedownload (!) en werd augustus vorig jaar door Imangi Studios uitgebracht. De game werd eerst uitgebracht als betaalde game maar is inmiddels gratis met in-app aankopen. Volgens Imangi Studios maken ze door deze aanpassing zo’n vijf keer meer winst dan voorheen. Je kunt je voorstellen dat Imangi Studios binnenloopt met deze game, en dan nog te bedenken dat er een Android versie op komst is.

Helaas is er nog geen Android-versie op de markt maar volgens Imangi Studios is die in de maak.

by Kevin van der Veer

Be cool and share: