120403-INSTA-ANDROID-005edit
Download in Google Play

Instagram voor Android

6 oktober 2010 werd Instagram gelanceerd in de App Store. 150 miljoen foto’s en 27 miljoen leden later is Instagram dan eindelijk te downloaden voor Android. Uiteraard heb ik Instagram direct gedownload op mijn Nexus S zodat ik de app direct kan testen.

Een account maken op Instagram gaat erg snel omdat je alleen je e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te vullen. Ook handig: je Instagram profielfoto kun je importeren vanuit Twitter of Facebook.

Nadat ik dit had gedaan heb ik direct een een foto gemaakt. Na het maken van een foto heb je de keuze uit verschillende filters. Nadat je een filter hebt ingesteld (niet verplicht) kun je de foto gemakkelijk op je Twitter, Facebook, Foursquare en Tumblr zetten.

Zoals je kan zien werkt Instagram net zoals op de iPhone. Een foto is snel gemaakt en het bewerken is makkelijk, ook het uploaden gaat snel. De app ziet er gelikt uit en tot dusver ben ik nog geen bugs tegengekomen. Wel is het zo dat de Android versie nog zeer beperkt is in vergelijking met de iPhone versie; Er zijn alleen standaardfilters opgenomen en de mogelijkheid tot ‘blurren’ van bepaalde delen is er niet in de Android versie.
Daar komt bij dat Instagram op dit moment weinig toevoeging biedt ten opzichte van bestaande Android foto bewerk apps zoals Pixlr-o-matic en Camera ZOOM FX,  die veel meer bewerkopties bieden dan Instagram. Daarnaast hebben de Samsung Android telefoons tegenwoordig al veel bewerkopties in de standaard camera app zitten.

Het voordeel van Instagram ten opzichte van deze uitgebreide bewerkprogramma’s is de eenvoud en de community die Instagram heeft. Binnen de omgeving van Instagram kun je mensen volgen en je kunt foto’s ‘liken’, daarnaast is het niet verplicht om je foto door te plaatsen naar bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Zo kun je dus foto’s maken en uploaden zonder dat je je vrienden irriteert op Twitter, Facebook of Tumblr.

Kortom, het downloaden van Instagram is zeker de moeite waard. Het werkt heel eenvoudig en de filters zijn erg mooi. En niet onbelangrijk: de app is gratis. Download Instagram voor Android.

Pluspunten
+ ziet er gelikt uit
+ uploaden en bewerken gaat snel en makkelijk
+ de aanwezige filters zijn erg mooi
+ community van Instagram

Minpunten
- het aantal filters is beperkt
- ‘blurren’ is niet mogelijk
- geen uitgebreide bewerkopties

De makers van Instagram hebben de belofte: ‘Android-versie Instagram beter dan iOS-versie’ tot dusver nog niet kunnen waarmaken. Ik verwacht in de toekomst nog mooie updates voor de Android versie. Als dat maar niet net zo lang duurt als de lancering..

by Kevin van der Veer

Be cool and share: