Photo123434
Bezoek website
logo_writer

iA Writer

Wie regelmatig grote lappen tekst schrijft en bekend is met het fenomeen ‘writersblock’ heeft ongetwijfeld verschillende programma’s gebruikt om fijn in te kunnen werken. Mijn zoektocht is gestopt bij iA Writer. Een enorm simpele tekstverwerker voor Mac OS X, met een iPad app in de store.

iA writer is het resultaat van een groot aantal studies, een groot aantal frustraties van schrijver en een samenwerking van de beste font, app en interface designers. De kracht van iA writer zit het in de simpelheid. Je kan geen lettertypes kiezen, om je zo te laten focussen op de tekst alleen. Voor de Geeks; iA writer ondersteund markdown, zodat er makkelijk structuur aan je document te brengen is. Voorzien van automatische spellingscorrectie, wordcount en readingcount ben je als schrijver voorzien in alles wat je écht nodig hebt.

Maar de echte kracht van iA writer zit hem in de fullscreen focus mode. Je document wordt mooi gecentreerd op een leeg wit scherm, geen afleiding, geen knoppen, geen twitter, even niks. Regels die je hebt getypt vagen langzamerhand uit, zodat je focus komt te liggen op de regel waar je mee bezig bent.

Ik gebruik iA writer nu voor bijna al mijn tekstwerk (ook dit artikel is mede mogelijk gemaakt door), lange mails, notities en zelfs simpele to-do lijstjes. iA Writer is tijdelijk afgeprijsd beschikbaar in de Mac App Store voor €7,99 (normaal: 13,99) en als iPad app voor €3,99.

Koop iA Writer for Mac
Koop iA Writer for iPad

by Robert van Hoesel

Be cool and share: